Mon 31/03/2025 - 19:30 Raadszaal
Via mail d.d. 06 maart van Farys wordt er meegedeeld een nieuw plaatsvervangend vertegenwoordiger aan te duiden gezien er een onverenigbaarheid bestaat tussen het mandaat van vertegenwoordiger en dat van lid van een adviescomité.
Via mail d.d. 11 maart 2025 ontvangt de gemeente de aanvraag van De Lijn om één effectief en één plaatsvervangend vertegenwoordiger aan te duiden.
Via mail d.d. 21 februari 2025 verzoekt Het Vlaamse Woonanker om één effectieve en één plaatsvervangend vertegenwoordiger aan te duiden.
Via mail d.d. 10 maart 2025 ontvangen wij de uitnodiging van OVSG voor de jaarlijkse algemene vergadering op 02 april 2025.
De gemeenteraad dient zich uit te spreken over de goedkeuring van de agenda en het bevestigen van de mandaten.
Cipal informeert dat er een beperkte verschuiving heeft plaatsgevonden binnen de eerder gecommuniceerde gezamenlijke voordrachtlijst van kandidaat-bestuurders voor de bijzondere algemene vergadering van maandag 31 maart 2025.
De gemeenteraad dient de voorzitters van de gemeenteraadscommissies aan te duiden.
De huidige algemene politieverordening dateert van 2019. Tot op heden werden er geen aanpassingen of wijzigingen doorgevoerd.
Een herziening van de algemene politieverordening dringt zich echter op.
Aanstelling extern selectiebureau selectieprocedure Algemeen Directeur
De GR stelt het beleidskader trage wegen voorlopig vast.
Het beleidskader Traag Netwerk omvat een visie (wensbeeld) dat een vooruitblik geeft op en mogelijk toekomstig netwerk voor de actieve weggebruiker. Het wensbeeld is een schets die zich niet verliest in de details van de actuele situatie, maar er wel ruim in geworteld is. We streven naar een samenhangend en fijnmazig traag netwerk, waarbinnen actieve weggebruikers zich op een logische, veilige en belevingsvolle manier kunnen verplaatsen. Dit streefbeeld geven we vorm aan de hand van een wensbeeld. De volgende stap is de voorlopige vaststelling v/h beleidskader Traag Netwerk door de GR, incl. de inventaris, het wensbeeld, de beleidskeuzes en het afwegingskader. Er werden na de inventarisatie verschillende werksessies georganiseerd om het wensbeeld en de beleidskeuzes af te stemmen. Nadien werd er een publieksavond en een digitale publieke bevraging voorzien om de input van bewoners te verwerken in het wensbeeld. Er werd een advieskaart opgesteld die deel uitmaakt v/h beleidskader. Er zijn verschillende soorten adviezen voorgesteld, nieuwe verbindingen, verbeteringen, op te heffen gemeentewegen en tracés die bij voorkeur worden verplaatst .
In het najaar van 2022 en 2023 vonden verschillende werksessies met de gemeentelijke diensten en bevoegde schepen v/d gemeente Zaventem plaats. Tijdens deze sessies kwam het wensbeeld stapsgewijs tot stand. Alle input uit de werksessies en de Datalagen werd gesynthetiseerd tot 1 samenvattend wensbeeld. Het wensbeeld streeft een betere verbinding tussen de kernen na. Ook de verbinding tussen de kernen en het publiek buurtgroen en open ruimte kan verbeterd worden. Het wensbeeld houdt ook rekening met de (toekomstige) fietssnelwegen, en voorziet een aantal aantakkingen hierop. Het wensbeeld is opgebouwd uit 4 soorten verbindingen die samen de langetermijnvisie op het traag netwerk in Zaventem dragen: langeafstandsverbinding, verbinder, verfijner en schakel. De operationele beleidskeuzes (afgekort: OBK) voor Zaventem zijn (1) aangename en veilige verbindingen tussen de kernen onderling en (2) Fijnmazige kernen waarbij we verdwenen en wenselijke trage wegen (opnieuw) willen realiseren en zoeken naar wenselijke nieuwe tracés om de ‘walkability’ in de kernen te verhogen.
-> werd goedgekeurd door cbs op 03/03/2025
Voorstel klimaatactieplan in het kader van het burgemeestersconvenant 2030.
Door de grondeigenaar wordt een onroerend goed te koop aangeboden aan de gemeente Zaventem. Het betreft één perceel "bouwgrond", gelegen “Woluwedal” ter hoogte van de Nijveldstraat te Zaventem, gekend ten kadaster, Zaventem, 1 ste Afdeling, Sectie D, nummer 14, met een totale oppervlakte van 15a 40ca volgens kadaster. De eigenaar biedt het perceel aan de gemeente aan tegen de vaste prijs van 7.700,00 euro volgens kadastrale oppervlakte. Omwille van de opportuniteit gezien het aangeboden perceel paalt aan het reeds van bebossing voorzien gemeentelijk perceel “Zavelput”, waardoor er kan voorzien worden in een potentiële uitbreiding van deze bebossing, is het wenselijk om dit aangeboden onroerend goed aan te kopen. De Raad wordt verzocht deze principiële aankoop goed te keuren.
In het kader van de uitvoering en realisatie van kleinschalige erosiebestrijdingsmaatregelen in overleg met de Provinciale erosiecoördinator en/of de uitvoering van het VLM-project "Noskoem", worden drie onroerende goederen door de verdeelde eigenaars te koop aangeboden aan de gemeente. Het betreft twee percelen "bouwland" en één perceel "weiland", gelegen langsheen Michielsstraat, palend aan gemeentelijke private eigendommen, en gekend ten kadaster, Zaventem, 2 de Afdeling, Sectie B, nummers 124C, 121G en 125 A/2. De verdeelde eigenaars bieden deze drie percelen aan de gemeente aan tegen de vaste verkoopprijs van 6,00 euro/m² volgens nog op te meten totale oppervlakte, vast te stellen overeenkomstig het PV van meting opgemaakt door een landmeter. Overeenkomstig de bepalingen van het Gemeentelijk Erosiebestrijdingsplan Zaventem en/of de uitvoering van het VLM-project "Noskoem" is het wenselijk deze onroerende goederen aan te kopen. Bovendien kan de gemeente overeenkomstig de bepalingen van het Provinciaal reglement subsidies aanvragen bij de Provincie Vlaams-Brabant voor de kosten van de grondinname en de kosten van de vergoeding van de gebruikers, met inbegrip van de bijbehorende kosten zoals registratiekosten, afpalingskosten, kosten bodemattest en notariskosten. De aankoop van onroerende goederen in het kader van erosiebestrijding en/of ter uitvoering van het VLM-project Noskoem is nominatief voorzien in het vastgestelde budget van de Meerjarenplanning gemeente 2025-2030. De Raad wordt verzocht deze principiële aankoop goed te keuren.
Aktename voortgangsrapport van het lokaal energie en klimaatpact 1.0, 2.0 en 2.1 De gemeenteraad dient jaarlijks de voortgangsrapportage te bespreken van het lokaal energie en klimaatpact, waarvoor de gemeente Zaventem een subsidie heeft verkregen. Dit engagement impliceert dat de gemeente een aantal zaken wenst te realiseren of te faciliteren. In functie hiervan heeft Vlaanderen periodiek een rapport ter beschikking gesteld. Het rapport is samengesteld uit een aantal databanken die via een rapportage in één bundel worden samengevoegd, waarop zichtbaar is wat de gemeente Zaventem dient te realiseren, tegen wanneer alsook een vergelijking met het Vlaamse gemiddelde. Hieruit blijkt dat de gemeente Zaventem op een aantal zaken duidelijk boven gemiddelde cijfers haalt, in vergelijking tot het Vlaamse gemiddelde. De doelstellingen dienen behaald te worden tegen 2030. |
|
Vacantverklaring openstaande betrekkingen tweede mobiliteitscyclus 2025